Single releases (NL)

Uitgebrachte singles

Op deze pagina zijn alle uitgebrachte singles vanaf 2023 van Michael Antony Austin te vinden inclusief de bijbehorende persberichten. Hou deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws, want nieuwe releases zijn gepland voor de komende 6 maanden.

27 oktober 2023: Release single "Time to Get it Right"

De tekst van het nummer stelt vragen over de huidige tijdgeest en is heel anders dan waar Michael meestal over schrijft. De titel zegt alles: 'Time to Get It Right'. Michael zingt: "There's a chance to part from the way we were, a chance to change, a chance to learn" en "If we hope to leave behind a better world, we need to make a difference now". De tijdloze, oprechte woorden worden versterkt door een pakkende melodie die je zeker nog lang zult neuriën! ‘Time to Get it Right’ is op 27 oktober 2023 als single uitgebracht. Luister naar het nummer op Spotify of kijk de videoclip op YouTube. Het persbericht kun je hier downloaden.

Link naar "Time to Get it Right" op Spotify

18 augustus 2023: Release single "Valentine"

Singer-songwriter Michael Antony Austin staat bekend om zijn combinatie van uptempo rocksongs en gevoelige ballads met een lekkere country flavour. “Valentine” heeft een countryrock melodie en is een echte ‘foot tapper’ - je zult merken dat het lastig is om stil te blijven zitten! Op 18 augustus 2023 is “Valentine” uitgebracht als single. Michael Antony Austin zegt: "Dit is waarschijnlijk het meest 'New Country' klinkende nummer dat ik heb geschreven - tot nu toe!" Luister naar het nummer op Spotify of kijk de promovideo op YouTube. Het persbericht kun je hier downloaden.

Link naar "Valentine" op Spotify

12 mei 2023: Release single "Turn Around and Kiss Me"

Michael's tweede single “Turn Around and Kiss Me” is een vervolg op zijn Nederlandse debuutsingle “The Collier Lad’s Dream” en is in Nederland uitgekomen op 12 mei 2023. Beide nummers komen van Michael’s huidige album “It’s Not The Years… It’s The Mileage”. “Turn Around and Kiss Me” is een prachtige power ballad in de stijl van artiesten zoals bijvoorbeeld Bryan Adams en Aerosmith. Het is één van de nummers op het album met een persoonlijke touch omdat het gedeeltelijk autobiografisch is - zij het met veel dichterlijke vrijheid! Luister naar het nummer op Spotify en kijk de videoclip op YouTube. Het persbericht kun je hier downloaden.

Link naar de videoclip van "Turn Around and Kiss Me"

 

26 januari 2023: Release single "The Collier Lad's Dream"

De eerste single van zijn laatste album, 'It's Not The Years It's The Mileage', is op 26 januari 2023 in Nederland uitgebracht. Het nummer “The Collier Lad’s Dream” gaat in essentie over vrij zijn en doen wat je gelukkig maakt en Michael wil die boodschap graag delen met het Nederlandse publiek. De songtekst vertelt het verhaal van een jongen (‘lad’) die rond de eeuwwisseling in een kolenmijn werkt. Geïnspireerd door de avontuurlijke verhalen die hij hoort, droomt hij van een leven op zee waar hij vrij kan zijn van het vuil en het gezwoeg in de koude, donkere mijn... Het is een Country Rock song met een vrolijke beat en een positieve boodschap. Luister naar het nummer op Spotify en kijk de videoclip op YouTube. Het persbericht kun je hier downloaden.